Camping de Paal

Vakantie vier je hier!

 • Webdesign
 • Zoekmachine optimalisatie
 • Google Search & Display
 • Social advertising
 • E-mailmarketing
Naar de website

Camping de Paal

Vakantie vier je hier!

Camping de Paal is dé 5-sterren kindercamping van Nederland. Zij zijn niet zomaar Camping van het jaar 2019, een Leading Camping in Europa geworden en hebben ook niet zomaar 5 sterren gekregen. Als het gaat om het toveren van blije kindergezichtjes tijdens de vakantie, dan zijn zij absoluut dé specialist!

Aan het begin van de samenwerking hebben wij een rondje over de camping gelopen, maar wij wilden graag een keer de échte typische 'De Paal-sfeer' proeven. Daarom zijn wij midden in het hoogseizoen naar Bergeijk gereden en hebben met eigen ogen gezien en ervaren dat dit een topcamping is. De Clowntjes van De Paal maken er echt een groot feest van! De spectaculaire musical compleet met vuurwerkshow was er een om nooit te vergeten. Wij willen het team dan ook bedanken voor de fantastische ervaring!

Camping de Paal heeft onze hulp ingeschakeld voor de online vertaling van 'het verhaal van De Paal”. Daarbij verzorgen wij diverse online marketing activiteiten die bijdragen aan meer boekingen!

bg-image
bg-image
Webdesign

Een online concept

met een unieke beleving en ervaring

Voor Camping de Paal hebben wij een uniek concept ontwikkeld waarbij we alle hoogtepunten van De Paal in een schatkaart verwerkt hebben. 'Het verhaal van De Paal' is op deze manier helemaal in kaart gebracht. Op de schatkaart tonen we alle geweldige mogelijkheden die er zijn op de camping. Ontdek het zelf en neem een kijkje op de website.

Op basis van de foto’s heeft onze designer alle higlights omgezet naar illustraties die precies laten zien wat Camping de Paal te bieden heeft als kindercamping.

bg-image
Optimalisatie

Hoge posities in Google

door nieuwe content

Een van de opdrachten die wij kregen is de website beter vindbaar te maken in Google. Door het toevoegen van nieuwe teksten, de techniek en de foto’s te optimaliseren zijn we hierin zeker geslaagd.

Als we de cijfers vergelijken met de periode voordat we aan de slag zijn gegaan, zien we dit jaar een stijging van ruim 35% van Google bezoekers. Hierbij zijn vooral extra bezoekers gegeneerd door de vindbaarheid van de camping te optimaliseren en te verbreden. Het toevoegen van relevante en overtuigende content was dan ook een belangrijk onderdeel.

Niet alleen komen er vanuit Google meer bezoekers op de website, deze bezoekers hebben ook nog eens bijna 45% meer online boekingen gedaan. Kortom de kwaliteit van de (extra) bezoekers is ook nog eens fors toegenomen.

Missie geslaagd.

bg-image
Social Ads

Social Media advertising

Zien & gezien worden

Social media is een perfect kanaal om je naamsbekendheid nog meer te vergroten. Door het tonen van passende advertenties aan de gewenste doelgroep kun je tegen relatief lage kosten je naamsbekendheid vergroten en veel bezoekers naar de website trekken.

Voor De Paal hebben we campagnes opgezet die tweeledig zijn. Enerzijds het verder vergroten van de naamsbekendheid, waarbij door middel van veel video’s en foto’s de beleving op de camping wordt getoond. Anderzijds worden actiematige campagnes ingezet voor het tonen van concrete arrangementen en het aanbod.

De campagnes hebben een enorm groot bereik gehad waarbij de video campagnes bovengemiddeld goed scoorden. Wat we ook hebben gemeten is dat tijdens de campagne periodes het aantal directe boekingen fors hoger lag. Kortom: de campagnes hebben bijgedragen aan meer boekingen voor Camping de Paal

bg-image
Google Ads

Google Advertising

Meer bezoekers, meer boekingen

Voor De Paal hebben we een brede Google Ads campagne opgezet, waarbij we ons hebben gericht op de Nederlandse, Belgische en Duitse gast. Het doel van de campagnes was om meer online boekingen te realiseren uit de advertentiecampagnes.

Bij de campagnes hebben we op een tweetal zaken gestuurd:

 • kwalitatief hoogwaardige bezoekers tegen een zo laag mogelijke klikprijs
 • online boekingen voortkomende uit de advertentiecampagnes

De campagnes zijn continue geoptimaliseerd om meer online boekingen te realiseren binnen het advertentiebudget.

bg-image
Google Display

Google Display campagne

Altijd en overal zichtbaar zijn

Op diverse websites van derden (bijvoorbeeld nieuwswebsites, Zoover, online magazines, etc) worden geanimeerde banners getoond van Camping de Paal. Wanneer consumenten nog niet specifiek op zoek zijn naar een vakantie, krijgen ze al wel de banners te zien. Daarbij geldt de kracht van de herhaling om het doel te behalen.

De doelgroep die de banners te zien krijgen worden bepaald op basis van interesses en kenmerken. Op basis van het zoekgedrag van de consument zijn we in staat om de banners aan de juiste mensen te presenteren. Op deze wijze zorgen we ervoor dat consumenten al in een vroeg stadium de mogelijkheden op Camping de Paal gepresenteerd krijgen.

De geanimeerde banners zijn volledig in de stijl van de nieuwe website ontwikkeld om de consument direct een teken van herkenning te geven als ze op de banner klikken.

site_screens_laptop
Homepage Desktop
site_screens_mobile
Homepage Mobile
site_screens_laptop
Overzichtpagina Desktop
site_screens_mobile
Overzichtpagina Mobile
site_screens_laptop
Accommodatiepagina Desktop
site_screens_mobile
Accommodatiepagina Mobile

Uitdagingen van dit project

Hoe zorg je dat de kindercamping van Nederland online ook de beste is? Dat is de uitdaging die voor ons lag. Het verhaal van de Paal vertalen naar het concept en een 100% maatwerk oplossing geschikt voor alle apparaten was de basis voor de behaalde successen. Onze designer heeft alles uit de kast getrokken om dit in het design te verwerken. 'Ontdek Camping de Paal' is het thema geworden waarbij we alle highlights van de camping in de schatkaart hebben verwerkt.

more_about_designs_mobile

Highlights

 • 100% maatwerk design
 • Uniek concept
 • Stijging in online boekingen
 • Betere posities in Google
more_about_designs_tab

100% responsive

Maar liefst 70% van de bezoekers bezoekt de website op een smartphone. Een website die op alle schermen goed zichtbaar is, is dan ook een must. Voor Camping de Paal hebben we gekozen om een adaptive website te designen. Een website die op alle soorten apparaten zo optimaal mogelijk tot zijn recht komt.

Zijn we hierin geslaagd? Jazeker wat ons betreft! Het aantal online boekingen op de smartphone bijvoorbeeld is met 288% gestegen.

Google Result

Resultaten

waar we trots op zijn!

Het online concept en de inzet van diverse marketingkanalen hebben de afgelopen periode bijgedragen aan de volgende resultaten:

 • 35% meer bezoekers vanuit Google
 • 62% meer online boekingen
 • 288% meer online boekingen via smartphone
 • Kwaliteit van bezoekers gestegen