0341 - 751 752

Zoekmachine optimalisatie

Haal meer uit je website

Het hebben van een goede website is stap 1. Van belang is dat deze investering ook wat op gaat leveren. Dat kan zijn een contactmoment, nieuwsbriefinschrijving of een reservering. Om dat te bereiken is het van groot belang om kwalitatief hoogwaardige bezoekers te krijgen op je website. Dagelijks 10.000 bezoekers is een goed begin, maar als ze niet doen wat je wil, dan levert het onder de streep niets op.

Met zoekmachine optimalisatie gaan we de zoekmachine vriendelijke teksten die geschreven zijn structureel optimaliseren, uitbreiden en analyseren. Zoekmachine optimalisatie bevat een breed scala aan activiteiten die bijdragen aan een geoptimaliseerde website. Wij hebben de werkzaamheden opgedeeld in categorieën en lichten ze kort toe.

Content optimalisatie

De content bevat alle teksten en beeldmaterialen in een pagina. Hier passen wij de teksten waar nodig aan en zorgen er onder andere voor dat foto’s worden geoptimaliseerd, dat wil zeggen dat ze worden verkleind en voorzien van omschrijvingen die Google kan lezen. Mede hierdoor worden de foto’s beter vindbaar in Google Afbeeldingen. Tevens worden er interne linken gelegd die bijdragen aan de gebruiksvriendelijkheid van de website. Om specifieke doelgroepen te benaderen worden er een aantal landingspagina’s geschreven.

Doorclick optimalisatie

In de zoekresultaten toont Google een aantal gegevens, de metatags:

  • De titel
  • De url
  • Omschrijving

Wij zorgen hier voor een passende omschrijving en titel. Vervolgens kunnen wij zien hoe vaak een bedrijf wordt getoond en hoeveel er op wordt geklikt. Het aanpassen van een omschrijving kan vervolgens zorgen dat niet 2% van de mensen doorklikt, maar 4% door het simpelweg aantrekkelijker maken van de omschrijving. Eigenlijk hebben we het hier over de advertentietekst die bezoekers binnen Google dient te overtuigen naar de website te gaan.

Technische optimalisatie

Google hanteert strikte eisen aan de technische kant van een website. Wij zorgen er onder andere voor dat de pagespeed zo optimaal mogelijk is. Er zijn diverse aspecten die bepalen of een pagina snel wordt geladen. Een daarvan betreffen de foto’s in een pagina. Indien deze technisch niet voldoen aan de eisen van Google zal dit een lange laadtijd als gevolg hebben. Omdat steeds meer mensen via een smartphone website bezoeken is een snelle laadtijd essentieel.

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden of een concreet advies passend bij het bedrijf, neem dan vrijblijvend contact met ons op.